AKTUELLT
"Tidens gång" i Björna

Den 17 juni 2022 invigdes den nya Björnaparken i Örnsköldsviks kommun. Då avtäcktes även glaskonstverket "Tidens gång".
LÄNK

"Landskapsindivider" 

Genom bildkonstnärsfondens ettåriga arbetsstipendium 2022, arbetar jag bland annat med projektet "Landskapsindivider", en lång serie små målningar där jag tar intryck av omgivande landskap.

Köksbordsesidens 2021

Konst Västernorrlands särskilda satsning, en form av arbetsstipendium där konstnärers arbetsprocesser visas på Instagram. 2021 presenterade jag det inledande arbetet med gestaltningsuppdraget i Björna. 

Senaste utställning 2021

"Filt - hemliga rum för tankar", målningar på figursågad björkplywood. Apotekshuset Konst och kultur, Sollefteå.
LÄNK till utställningen 

Offentliga konstinköp 2021

Open Call, en statlig coronasatsning. De fyra norrländska regionerna samarbetade kring inköp av konst våren 2021, för att få en inblick i konsten i länen utanför det egna. Region Jämtland-Härjedalen och Region Norbotten köpte in ett par av mina konstverk. Under utställningen "Filt - hemliga rum för tankar" gjordes även inköp av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.


Skissuppdrag Kiruna 2021

Utlysning om tävling för konstnärlig gestaltning till Kiruna kulturhus. Tre konstnärer fick uppdraget att göra var sitt måleribaserat skissförslag, varav jag var en. Tävlingen vanns av en annan konstnär. Foto från Kirunas konstnärsbostad.

Networking North

Bildmuseet Umeås internationella projekt för yrkesverksamma konstnärer i norra Sverige, pågår till 2023. Networking North innebär portfoliovisningar för utländska kuratorer, föreläsningar och möjlighet till ateljésamtal med någon av bildmuseets intendenter - allt för att stärka ett internationellt nätverk i norra Sverige.


HEM

Copyright © Anna Renström 2021 · All Rights Reserved