AKTUELLT
Skissuppdrag Göteborg stad 2023

Skissuppdrag med modell för konstnärlig gestaltning till förskolan på Biskopsgatan 8. Tre utvalda konstnärer lämnade varsitt anbud. Nära - men poängen 125 för mitt förslag "Fyra färger" var en poäng mindre än det vinnande.

Förebild är det lilla barnets teckningar, den medfödda viljan att skapa. "Fyra färger" visar vägen till barnens fyra entréer. Visuella partier upptill och taktila tillägg i barnens höjd. Kulörerna återfinns bland naturens egna, de valdes för att bli vackra accentfärger till fasaden och kan i dagligt tal förenklas till blått, gult, rött och grönt.

"Landscape Singularities" i Ånge 2025

69 små oljemålningar 2022-2023 på björkplywood, separatutställning i Ånge konsthall 2025. LÄNK

   

Gestaltningsuppdrag i Björna 2022  

"Tidens gång" avtäcktes i samband med att det nya Björnaparken i Björna invigdes. Gestaltningsuppdrag av Örnsköldsviks kommun. LÄNK

 

Offentliga konstinköp 2021

De fyra norrländska regionerna samarbetade kring inköp av konst, för att få en inblick i konsten i länen utanför det egna. Region Jämtland-Härjedalen och Region Norbotten köpte in ett par av mina konstverk. Under utställningen "Filt - hemliga rum för tankar" gjordes även inköp av Region Västernorrland och Sundsvalls kommun.


Separatutsällning 2021 

 "Filt - hemliga rum för tankar", målningar på kontursågad björkplywood. Apotekshuset Konst och kultur, Sollefteå. LÄNK

 
Skissuppdrag Kiruna 2021

Utlysning om tävling för konstnärlig gestaltning till Kiruna kulturhus. Tre konstnärer fick uppdraget att göra var sitt måleribaserat skissförslag, varav jag var en. Tävlingen vanns av en annan konstnär. Foto från Kirunas konstnärsbostad.

Networking North

Bildmuseet Umeås internationella projekt för yrkesverksamma konstnärer i norra Sverige. Networking North har under några år inneburit portfoliovisningar för utländska kuratorer, föreläsningar samt ateljésamtal med någon av bildmuseets intendenter, allt via zoom på grund av pandemin. Avslutande seminarier och portfoliovisningar ägde rum på plats i bildmuseet Umeå i november 2023. Stort tack till arrangörerna!
PDF: Portfolio in English 2020


HEM

Copyright © Anna Renström